Wednesday, December 01, 2004

ΦΙΛΟΣ..(??)

Χθες το βράδυ είχα πάει στο σπίτι ενός "φίλου"! Και εξηγώ: Ένας νεαρός..(στην ηλικία μου), ελεύθερος , πολύ ωραίο παιδί ομολογώ και τον γνωρίζω περίπου 4 χρόνια! Είχαμε γνωριστεί σε εργασιακό περιβάλλον. Συνεργαζόμασταν στη δουλειά, αλλά η σχέση μας δεν σταμάταγε εκεί (όχι δεν τον είχα ποτέ ως σχέση, ως γκόμενο, ως...οτιδήποτε άλλο!)..πηγαίναμε για καφέ (με παρέα ή χωρίς), σινεμά, για ποτά... Όταν τελείωσε η επαγγελματική μας συνεργασία, καθημερινή επαφή δεν είχαμε, αλλά δεν χαθήκαμε κιόλας. Ακόμα τον βλέπω, τηλεφωνιόμαστε, στέλνουμε χαζά μηνυματάκια, πάμε ακόμα σινεμά, πάω σπίτι του για DVD..απλά πράγματα, απλή παρεούλα..απλά περνάμε καλά μαζί! Δεν έχω χρειαστεί τον ώμο του για δάκρυα, ούτε αυτός..αλλά από γκρίνιες και κους-κους για τους εκάστοτε "γκόμενους/ες" (άσχημη λέξη το ξέρω..έμφαση δίνω) μια χαρά!! Επειδή δεν έχει δοκιμαστεί στα δύσκολα δεν μπορώ να τον αποκαλώ φίλο??
Γιατί τα γράφω τώρα αυτά..
Απ'την άλλη μια φίλη, η Άντζυ (αυτή είναι κολλητή,"δοκιμασμένη"!) επιμένει στην άποψη ότι δεν υπάρχει τέτοια φιλία. Ότι ο "φίλος" θα εκδηλώσει, ντε και καλά, κάποια στιγμή ερωτικό ενδιαφέρον! Ότι περιμένει να του δοθεί η ευκαιρία για να..προχωρήσει!Άκουσον-άκουσον..
Δηλαδή τί γίνεται?? Κάθε φορά που γνωρίζει ένας άντρας μια γυναίκα, πρέπει να υπάρξει σεξουαλική έλξη?? Δηλαδή όλοι οι γνωστοί και φίλοι μου, αρσενικά, το μόνο που κάνουν είναι να περιμένουν να με ρίξουν στο κρεβάτι??
Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να το δω έτσι! Ότι περνάει από το μυαλό κάτι "πονηρό"..το καταλαβαίνω και το πιστεύω (έχει περάσει και από το δικό μου, έχει περάσει και έχει φύγει όπως ήρθε..), αλλά αυτό απορρίπτει μια φιλική σχέση?
Το κακό είναι ότι η αγαπημένη μου κατά τα άλλα Άντζυ, με έβαλε σε σκέψεις!Και 'γω δεν μπορώ να κρύβομαι. Φαίνομαι. Και μέχρι να το ξεκαθαρίσω θα είμαι κάπως..Θα ψάχνω να βρω κάτι να καταλάβω..
Υπάρχει κάτι να καταλαβω??? Χρειάζεται να ξεκαθαριστεί κάτι?? Μήπως είμαι υπερβολικά...αφελής??

Καλό μήνα να έχουμε...βρε!!

15 comments:

amarkos said...

Αυτό το comment είναι αλήθεια ότι με βάζει στη θέση ενός συντάκτη του Cosmopolitan. (Άλλωστε πάντοτε κάτι τέτοιο ονειρευόμουνα.)

Αγαπητή μου occhiata,

μην τρως κουτόχορτο, φυσικά και υπάρχει φιλία μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ από την πλευρά της γυναίκας, γιατί ο άνδρας χρυσή μου δεν το βλέπει έτσι. Αργά ή γρήγορα θα φανεί το ερωτικό του ενδιαφέρον. Αν αυτός εκδηλωθεί πρώτος τότε οι περισσότερες ξενερώνουν. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι όταν σε μια τέτοια σχέση η γυναίκα εκδηλωθεί πρώτη.

Όλα έχουν να κάνουν με την ψυχολογία του ανδρός, ο οποίος ζει για την μαγική λέξη ΚΑΒΑΤΖΑ. Δεν πα να είναι χαρούμενος κι ευτυχισμένος στη σχέση του, η καβάτζα, καβάτζα και πρέπει να υπάρχει. Τώρα φτάνουμε στο τι πρέπει να κάνεις εσύ...Φυσικά το να του πεις 'Ξέρω τι θέλεις ρε αλήτη από μένα' ακούγεται -και είναι- γελοίο'. Από την άλλη το να κάνεις ότι δεν υποψιάζεσαι τίποτα είναι πάλι κακή τακτική (για σένα το λέω, για να μην σου σκάσει σαν βόμβα όταν εκδηλωθεί). Όπότε που καταλήγουμε;

Να εκδηλωθείς ΕΣΥ ΠΡΩΤΗ. Στ' αστεία όμως. Θα δεις ότι δεν θα το σκεφτεί ούτε δευτερόλεπτο. Σε χρόνο μηδέν θα σ' έχει αγκαλιάσει για να μην πω τι άλλο. Έτσι θα τεστάρεις τη 'φιλία', θα πεις της κολλητής σου 'τελικά είχες δίκιο' και πού ξέρεις.. μπορεί αυτός να φιλάει, αγκαλιάζει,(*αγαπημένο ρήμα εδώ*) καλύτερα. Καλό ε;

amarkos said...

Mandy, σύμφωνοι, μπορεί να υπάρξει φιλία όταν απουσιάζει εντελώς η σεξουαλική έλξη, αλλά σε ποιά περίπτωση αυτή απουσιάζει εντελώς; Αν και μόνο αν οι 'φίλοι' γνωριστούν στο γηροκομείο.

vanesssa said...

afto gia ton "ypolanthanon erwtismo" den to exete akousei?panta yparxei...me ton opoiodipote antra pou de mas sindeei siggeniki sxesi :-)
(Vour sto psito tha elega pantws...!O xronos einai xrima,min ton spatalame!)

occhiata said...

Είπα ν'ακούσω μια άλλη γνώμη και με κάνατε χειρότερα..
Το να εκδηλώσω κάτι εγώ το βρίσκω τελείως ανάρμοστο και δεν έχει να κάνει με τον συγκεκριμένο..έχει να κάνει με στερητικά "α" και την αδυναμία των αντρών (τουλάχιστον των περισσότερων)να πουν όχι σε ήδη "σηκωμένα πόδια"! Εγώ (για να λύσω την απορία της Mandy)δεν τον βλέπω αλλιώς, ούτε πριν ούτε τώρα..όταν θέλω κάτι το λέω ή το δείχνω..σιγά μην περίμενα 4 χρόνια!
Και ξαναρωτώ..Δηλαδή δεν υπάρχει στον κόσμο 1 αρσενικό (εκτός από συγγενείς)που να με βλέπει σαν άνθρωπο και όχι σαν...καβάτζα ή .....(όχι δεν θα το γράψω)??Δηλαδή βρε Άγγελε και συ τώρα που βλέπεις γυναικεία ονόματα...(occhiata, Mandy, Vanesssa etc..)φαντάζεσαι γκόμενες κ.λ.π.???
Αχχχχ βρε Άντζυ..δεν με άφηνες στον κόσμο μου???

Υ.Γ.Άγγελε σου εύχομαι κάποτε να γίνεις συντάκτης του Cosmo..
Mandy ελπίζω να μην είναι ο φίλος σου ο ίδιος με τον δικό μου, γιατί έχουμε πει και για ταξίδι έξω..
Vanesssa..βουρ στο ψητό..να το θέλουμε κιόλας, γιατί έτσι απλά..ψητά ή βραστά..πολλά!!

araxtos said...

Αγαπητή μου occhiata,
Λαμβάνω την τιμήν να σου απαντήσω στην ερώτησή σου
ούτως ώστε να εκφράσω και γω την άποψή μου ως ποιητής και καλλιτέχνης.
Ως γνώστης των εσωτερικών διεργασιών της συναισθηματικής ρευστότητας
των ανθρωπίνων καταστάσεων. (Mα ποιος είμαι)!

Η απάντησή μου είναι η εξής
(θα γράψω ποίημα μια και είμαι ποιητής)

«Τα πάντα ρει»
όταν το κακό (καλό) σε βρει
να ξέρεις πως ήρθε η δική σου η σειρά
να καταλάβεις τη θέση του ψαρά

Φίλος με τα ψάρια και αυτός
δεν είναι τόσο πια κουτός
μα όταν το ψαράκι πιάσει
γουστάρει να το ξεκοιλιάσει(sic)

Φίλος με τα πρόβατα ο βοσκός
μα στη μεγάλη πείνα και αυτός
και μες του Πάσχα την κραιπάλη
το αρνάκι μες τη σούβλα του θα βάλει

Φίλος ακόμα και ο κυνηγός
μα να, ήταν πρώην λοχαγός
το τουφέκι για πλάκα το σηκώνει
και τη μπεκάτσα του σκοτώνει

Φίλος υπάρχει και δεν υπάρχει
ανάλογα την όρεξη που θάχει
που θάχεις και συ, βεβαίως βεβαίως
και ειδικά αν είν ωραίος.

araxtos ορκισμένος φίλος

arkoudos said...

Εγώ λοιπόν κορίτσια και αγόρια, το βλέπω από άλλη σκοπιά: Για μένα μία κοπέλα (η κοπέλα μου, ο έρωτάς μου) πρέπει να είναι ΠΑΝΩ από όλα ΦΙΛΗ.

Μαλακία μου; Απο τώρα σας το λέω, δεν με πειράζει πως θα το δείτε. Έχει και άλλα ο έρωτας, έχει και πάθος, έχει και ορμές, και ζήλιες και "μίσος" - αλλά για μένα, αν δεν είναι ΠΑΝΩ από όλα ΦΙΛΗ, δεν μπορώ να ξεκινήσω. Και για καβάντζα, δεν το σκέφτηκα ποτέ, σας βεβαιώ. Αντιθέτως, αν είμαι κάπου -αν έχω το μυαλό μου κάπου, οπουδήποτε (κοντά, μακριά, εδώ, εκεί, 2, 3) είμαι μόνο εκεί.

Συνεπώς, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, και κρίνοντας και λίγο και την occhiata (και, εξ αυτής, τις επιλογές της) περιμένω ότι το παιδί θα είναι καλό, και τέτοια πράγματα (περί καβάτζες) ΔΕΝ τα σκέφτεται.

Αλλά υπάρχει μία κουβέντα που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό, για παλτά. Ε, λοιπόν δεν μπορώ να καταλάβω τι πάει στραβά με αυτό το παλτό. Μας πάει; Και σινεμά πήγαμε, και για καφέ πήγαμε, και για DVD πήγαμε, μας πάει. Ζεστό είναι; Είναι. Της μόδας είναι; ('πολύ ωραίο παιδί ομολογώ' - άρα είναι). Τσέπες να κουβαλήσουμε πράγματα, έχει; Πιθανότατα, πολύ καλό παιδί είναι. Άρα, τι δεν πάει καλά με αυτό το παλτό(*);

Occhiata; θα μπορούσες να ζήσεις με αυτό το παλτό; θα ΗΘΕΛΕΣ να δοκιμάσεις;

(*) Γιατί μην μου πείτε 'και αν δεν θέλει', 'και αν τρομάξει', και άλλα τέτοια, γιατί εγώ λέω: Πρέπει πρώτα να ξέρουμε εμείς τι θέλουμε, και μετά να το λέμε. Και αν τρομάξει, τρόμαξε.

amarkos said...

Μα καλά αυτή η άποψη του Αρκούδου για την 'πάνω απ' όλα ΦΙΛΗ' δεν σας λέει τίποτα; Από εκεί αρχίζει το πράγμα. Επιμένω να το βλέπω από την οπτική γωνία που προανέφερα.

Και δεν σημαίνει ότι σίγουρα και πάντα θα γίνει κάτι. Αυτό για την Mandy και τους φίλους της απ' το δημοτικό που δεν πρόλαβαν να της την πεσουν. Εξαρτάται απ' το χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου, άλλος είναι πιο πιστός στη σχέση του, άλλος πιο ντροπαλός, άλλος λιγότερο.

Αν όμως τα άτομα βρεθούν σε ιδανικές συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

Nassos K. said...

so little time...
so many women/men to go with...

ή κάπως έτσι;

Γενικά συμφωνώ με τον Αρκούδο. Συμφωνώ ως προς το Φίλη. Κι αν δεν είναι απ'την αρχή θα πρέπει να γίνει. Αλλιώς τι είναι η σχέση; Μονο σεξ; Η μήπως να το γυρίσουμε στο "Οχι πια σεξ, μόνο φίλοι;".

Γιατί μας έχουν κάνει θεωρούμε το σεξ κακό; Τζιζ καίει! Δηλαδή θα πρέπει να υπάρχει σχέση για να κάνουν σεξ δύο άνθρωποι; Που είναι το one night stand; Και δεν λέω τη φάση γνωρίζω-μια-την-πηδάω-κι-από-δω-παν-κι-άλλες. Αλλά ΜΠΟΡΟΥΝ δυο φίλοι να κάνουν σεξ. Αν νοιώσουν όμορφα κάποιο βράδυ που θα βγουν ή που θα βλέπουν ταινία, τι κακό έχει το να πέσουν στο κρεβάτι; Φυσικά αν ειναι και οι δύο ελεύθυροι. Κανένα κακό. Ισα ίσα που είναι υπέροχο. Και όσοι το έχουν κάνει θα συμφωνήσουν ότι είναι από τις καλύτερες εμπειρίες τους. Γιατί εφόσον υπάρχει φιλία υπάρχει αγάπη. Και να σας πω και κάτι; Αυτό ΕΙΝΑΙ ερωτας, δεν είναι σεξ. Τώρα αν δεν "γίνει κάτι μετά", σχέση κλπ., τότε πάμε στην περίπτωση του "παλτού" που πολύ σωστά αναφέρθηκε. Θα το βάλω καποια φορά, νοιώθω όμορφα όταν το φοράω, αλλά δεν θέλω να το φοράω μια ζωή. Το γιατί θέλει κουβέντα και αλκοόλ.

Ελπίζω να μην σας κούρασα.

araxtos said...

Eπειδή το θέμα σοβάρεψε (όσο σοβάρεψε) αισθάνομαι υποχρεωμένος... να κάνω μια δήλωση:
Συμφωνώ με όλους όσους συμφωνούν με τον arkoudo.

Φιλικά(!) araxtos

Anonymous said...

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον arkoudo, καθώς το άτομο με το οποίο είμαι αρκετό καιρό, υπήρξε φίλος μέχρι να μου αποκαλυφθεί.. και νομίζω πως αυτές οι σχέσεις είναι συνήθως ουσίας και ειλικρινείς.
Λες ότι η φίλη σου σε έβαλε σε σκέψεις... όσον αφορά το τι έχει ο φίλος σου στο μυαλό του ή μήπως άναρωτιέσαι και για σένα?
Δε είμαι βέβαια και απόλυτη στο ότι δεν υπάρχει φιλία με το αντίθετο φίλο...
Ο καιρός θα δείξει..
Αν όντως τον ελκύεις και τόσο καιρό προσπαθεί να σε πλησιάσει αργά και σταθερά, τότε μάλλον αξίζει.Καλώς λοιπόν σε έβαλε η φίλη σου σε σκέψεις
:)Α, και το "απλά περνάμε καλά μαζί" δεν είναι απλό πράγμα..

arkoudos said...

Τελικά, μου φαίνεται οτι το υστερόγραφο της Mandy είναι το υστερόγραφο του post... :)

arkoudos said...

Αμ δε. Το άκουγα, και είπα να χαλάσω το υστερόγραφο:

Melanie C - "Never Be The Same Again"

Come on. Ooh, yeah.
Never be the same again.

I call you up whenever things go wrong.
You're always there. You are my shoulder to cry on.
I can't believe it took me quite so long.
To take the forbidden step.
Is this something that I might regret?

(Come on, come on)
Nothing ventured nothing gained.
(You are the one)
A lonely heart that can't be tamed.
(Come on, come on)
I'm hoping that you feel the same.
This is something that I can't forget.

I thought that we would just be friends.
Things will never be the same again.
It's just the beginning it's not the end.
Things will never be the same again.
It's not a secret anymore.
Now we've opened up the door.
Starting tonight and from now on.
We'll never, never be the same again.
Never be the same again.

Now I know that we were close before.
I'm glad I realised I need you so much more.
And I don't care what everyone will say.
It's about you and me.
And we'll never be the same again.

I thought that we would just be friends (oh yeah).
Things will never be the same again. (Never be the same again)
It's just the beginning it's not the end. (We've only just begun)
Things will never be the same again.
It's not a secret anymore.
Now we've opened up the door. (Opened up the door)
Starting tonight and from now on.
We'll never, never be the same again.
Never be the same again.

Nite and day.
Black beach sand to red clay.
The US to UK, NYC to LA.
From sidewalks to highways.
See it'll never be the same again.
What I'm sayin'
My mind frame never changed 'til you came rearranged.

But sometimes it seems completely forbidden.
To discover those feelings that we kept so well hidden.
Where there's no competition.
And you render my condition.
Though improbable it's not impossible.
For a love that could be unstoppable.

But wait.
A fine line's between fate and destiny.
Do you believe in the things that were just meant to be?
When you tell me the stories of your quest for me.
Picturesque is the picture you paint effortlessly.

And as our energies mix and begin to multiply.
Everyday situations, they start to simplify.
So things will never be the same between you and I.
We intertwined our life forces and now we're unified.

I thought that we would just be friends.
Things will never be the same again.
It's just the beginning it's not the end.
Things will never be the same again.
It's not a secret anymore.
Now we've opened up the door.
Starting tonight and from now on.
We'll never, never be the same again.

(Come on, come on)
Things will never be the same again.
(You are the one)
Never be the same again.
It's not a secret anymore.
We'll never be the same again.
It's not a secret anymore.
We'll never be the same again.
Never be the same again.
Never be the same again.
Never be the same again.
Never be the same again.

Ωραία μουσική, εκτός από τα lyrics

occhiata said...

Όταν σε μια φιλία, υπάρχει μια μικρή σπίθα, αυτή γίνεται μια υπέροχη σχέση!
Αυτό λείπει από την συγκεκριμένη..τουλάχιστον απ'τη δική μου πλευρά!!
Σας ευχαριστώ όλους...
και όντως..ότι είναι να γίνει θα γίνει!Δεν θα το αναλύσω άλλο..
(αν διαβάζει ή είναι κάποιος από εδώ δεν με ξεπλένει ούτε ο Πηνειός..)
Για νεότερα πάντως, θα ενημερώσω σίγουρα...

occhiata said...

Αρκούδε όντως το τραγούδι πολύ καλό..
Αραχτέ με το ποίημα γέλασα πολύ...
(αλήθεια που την βρίσκει τόση έμπνευση αυτό το παιδί..Το έχω ξαναρωτήσει αλλά έχει αποφύγει διπλωματικά την απάντηση..)!

araxtos said...

Ε, δεν μπορώ να αποκαλύψω όλα τα μυστικά μου!
Άντε επειδή σ αρέσουν θα σου αποκαλύψω ένα...το σημαντικότερο...
Είναι θέμα «μούσας»...

araxtos